Uvildig økonomisk rådgivning: Er din rede blevet tom?

Livet bliver et andet. når børnene flytter hjemmefra og du får mere tid og flere penge.

Tag ansvar for din nye og bedre økonomi

Overgangen fra et hjem med børn og unge mennesker kan være voldsom. Du har – udover at passe dit eget liv, også opdraget børn med alt hvad det indebærer på godt og ondt.

Nogen forældre med en “tom rede” bliver kastet ud i identitetskrise og har vanskeligt ved at komme videre med deres eget liv. For andre giver det en enorm frihed at blive ”sig selv” igen.

At downsize fra en stor familie giver dig muligheden for at vælge hvordan og hvilken form liv du ønsker i fremtiden.

3 enkle trin der kan hjælpe dig nemmere gennem overgangen

Brug isse 3 nemme trin til at komme fra et hjem med børn til et hjem uden børn, og få styrken til at give dig selv opmærksomhed og bruge dine penge på dig selv.

 1. Børnenes barndomshjem
 2. Nu er det tid til at overveje, om det er nu, børnenes barndomshjem skal beholdes eller om det skal sælges til fordel for noget mindre/billigere.
  Det kan også være at I kan se jer selv i boligen i nogen år endnu, så beslut jer for at tage en snak om kommende bolig en gang om året, ønsker og behov kan hurtigt ændrer sig.
  Måske er der nogen ting, der skal ændres ved boligen, for at den bliver optimal for jer, så tag beslutningen og lav en plan for at få det gennemført.

 3. Gennemgå budgetter
 4. Med færre mennesker i huset, vil der også være færre udgifter. Gennemgå budgettet med kritiske øjne og forhold jer til, om udgifterne er need to have eller nice to have. Det kan være internet, telefoner, tv pakker, etc. Det kan være at du stadig ønsker disse tjenester, men måske kan du sætte hastigheden ned, eller finde en billigere leverandør.
  Måske beholder du det du har nu, men så har du taget en bevidst beslutning om at du gerne vil bruge penge på det.

 5. Planlæg resten af jeres liv
 6. Der er nu flere penge til jer og måske er der drømme, der trænger sig på for at blive realiseret. Drøft hvordan I ønsker næste stadie i jeres liv skal forme sig, herunder hvilke drømme I vil realisere inden for de næste 3 år, lav en realistisk plan for hvordan I kan opfylde drømmene og start en opsparing, der kan virkeliggøre drømmene.

Er dine børn ved at flytte hjemmefra og er det vanskeligt at overskue hvad du skal gøre?

Kontakt mig og lad os få en snak om, hvor du skal begynde. Ring til mig på 29 91 63 76 eller skriv til mig på lone@primaliva.dk.

Jeg tilbyder dig 30 min. gratis økonomisk sparring

Er du interesseret i at vide mere om den måde, jeg kan hjælpe dig med at få kontrol over din økonomi og dine økonomiske vaner så læs mere her

By |2019-10-17T14:08:31+00:00oktober 17th, 2019|Par økonomi|Kommentarer lukket til Uvildig økonomisk rådgivning: Er din rede blevet tom?

About the Author: