Uvildig økonomisk rådgivning: Budgettet er et vigtigt styringsværktøj

I mit sidste bolgindlæg kunne du læse om, hvorfor det er godt at lave en langsigtet økonomisk plan og hvordan du kan gøre det.

Hvis du ikke har læst blogindlægget,kan du læse det her: Sådan får du styr på økonomien i 2020

Læs også:

En langsigtet økonomisk plan kan hjælpe dig med at nå dine livsmål som altid involvere økonomi på en eller anden måde.

Planen hjælper dig med at fokusere på den måde, du kan kontrollere dine penge og din tid for at nå dine mål, så du får tid og råd til at gøre de ting du drømmer om i dit liv.

En vigtig del af den langsigtede økonomiske plan er dit budget

Med et budget kan du planlægge hvordan og hvornår du ønsker at bruge dine penge. Det bliver nemmere at finde metoder til at spare penge på og til at finde ekstra penge, så du kan komme ud af din gæld.

Den langsigtede økonomiske plan er den vej du følger, og dit budget er værktøjet du bruger til at komme derhen.

Budgettet er det bedste værktøj du kan bruge for at få kontrol over dine penge og din tid, nå dine mål og give dig selv muligheden for succes på den lange bane.

Tips til hvordan du laver et budget, der holder:

 1. Lav et overblik over alle dine månedlige indtægter og udgifter
 2. Indtægter:
  Det gælder alle indtægter, løn, børnepenge pension, renteindtægter, bonus, etc.

  Udgifter:
  ALLE udgifter som du betaler fast hver måned, hvert kvartal, hvert halvår og hvert år. De udgifter, du normalt betaler over din budgetkonto.
  Variable udgifter:
  Lav et overblik over de variable udgifter, du ved kommer hver måned og som er forskellig fra måned til måned.
  Frisør, café og restaurant, tøj, sko, forskellige hobbies. Disse udgifter ændre sig ofte og du kan aldrig lave det eksakte beløb, et cirka beløb er fint.

  Hvor bliver pengene af:
  Når du har gjort dette arbejde, får du en meget bedre forståelse for, hvor dine penge bliver af. Det er vigtigt at få klarhed over indtægter og faste udgifter først. Grunden er, at de typisk er stort set det samme hver måned.

  Det er endnu vigtigere at få styr på dine variable udgifter/dit forbrug. Disse udgifter er de dyreste og det er her, dine penge fordufter.

  Når du leder efter besparelser i din økonomi, er det oftest her, du finder potentialet. Mange mennesker indser først – når de ser det sort på hvidt, hvor mange penge de spilder på noget som de egentlig ikke gider at have.

 3. Sådan ved du hvad du har til rådighed hver måned
 4. Når du har overblik over hvad du har af indtægter hver måned, og du ved, hvor mange penge du skal bruge på faste udgifter, så kender du også dit rådighedsbeløb.
  Det er de penge, du har til alt andet i dit liv. Mad og det daglige forbrug, f.eks. to go kaffe, og andre pop up udgifter.

 5. Hvor meget vil du spare op hver måned?
 6. Når du kender dit rådighedsbeløb kan du beslutte dig for, hvor meget du vil spare op. Det er godt at starte måneden med at sætte et beløb ind på kontoen, venter du til sidst på måneden, er der ganranteret ikke flere på kontoen.

  Opsparingen kommer fra dit rådighedsbeløb, det er meget ofte de penge du bruger på ingenting – det er dem, der forsvinder ud i den blå luft. Det beløb du beslutter dig for at spare op, skal være realistisk. Hvis det er urealistisk kan det vælte dit budget.
  Når du har overblikket over dit budget, dit forbrug og hvor mange penge du ønsker at spare op hver måned, er der to ting du skal huske.
  Kan du i et par måneder ikke spare det op, du har besluttet dig for, så så lad være med at tabe modet. At overskride budgettet fra tid til anden, er det der sker. Det vigtigste er at komme tilbage på sporet og øve dig i at blive der.
  Du må også gerne belønne dig selv, Du arbejder hårdt hver dag og det er vigtigt at du belønner dig selv med jævne mellemrum.

Lav små mål for dig selv. F.eks. når du har overholdt budgettet 3 måneder i træk, så giv dig selv et par nye sko, eller gå ud og spis en aften, i den 4. måned. At sætte og nå dine delmål og belønne dig for at gennemføre det, motiverer dig til at overholde de aftaler du har lavet med dig selv.

Undgå at drukne i økonomiske bekymringer om penge og økonomi i 2020. Kontakt mig og lad os få en snak om, hvordan du forestiller dig, din økonomi bliver i 2020. Ring til mig på 29 91 63 76 eller skriv til mig på lone@primaliva.dk.

Jeg tilbyder dig 30 min. gratis økonomisk sparring

Er du interesseret i at vide mere om den måde, jeg kan hjælpe dig med at få kontrol over din økonomi og dine økonomiske vaner så læs mere her

By |2019-12-27T11:29:24+00:00december 27th, 2019|Par økonomi|Kommentarer lukket til Uvildig økonomisk rådgivning: Budgettet er et vigtigt styringsværktøj

About the Author: