Uvildig privatøkonomisk rådgivning: Økonomisk succes

Nøglen til økonomisk succes, er en anden, end du tror

Hvad er nøglen til at opnå økonomisk succes?

Er det at:

 • tjene mange penge – rigtig mange penge, inklusiv stor bonus hvert år
 • være gældfri?
 • have en opsparing
 • eller handler det om at

 • investere i aktiemarkedet?
 • eller måske noget helt fjerde?

Mange mener, at økonomisk succes, er noget du aldrig kan opnå, fordi det handler om at have mange millioner, store biler, investeringer på det globale marked osv.

Faktisk er det ikke der, det starter

… Det starter et helt andet sted.

Læs også: Sådan får du styr på økonomien i 2020.

At styre dine penge er en meget vigtig factor i at få økonomisk succes. Nogen mennesker arbejder hele livet og har en mellemindkomst. De bruger mindre end de tjener og kan gå på pension som millionærer.

Andre har store indtægter og bruger det de tjener eller mere end de tjener og har ikke så stor pension, når de når pensionisttilværelsen.
Der kan være mange grunde til at de vælger forskelligt, men pointen er at det handler ikke om hvor meget du tjener, men om hvor meget/hvor lidt du bruger af din indtægt.

Brug mindre end du tjener

At styre dine penge med succes begynder med din indtægt. Det lyder simpelt, og nøglen til at få succes er simple: Brug mindre, end du tjener. Hvis du kan gøre det kan du begynde at opbygge velstand gennem opsparing og investering af dine penge.
At bruge mindre end du tjener er ikke lige så let, som det lyder. Her får du nogle tips til hvordan du kan komme i gang med det.

Læs også: Budgettet er dit styringsværktøj

 1. Lav et budget over dit forbrug/ dine variable udgifter
 2. Forbrugsbudgettet er ikke kun en liste over dine køb og det du betaler for de køb.
  Det er din månedlige guide, der viser dig hver måned hvor dine penge bliver af og din guide, der hjælper dig med at nå dine økonomiske mål.

 3. Opdel budgettet i kategorier
 4. At skabe et succesfuldt budget, kræver at du laver forskellige kategorier, f.eks. Husholdning, tøj, fornøjelser, gaver, indretning eller hvad det er du primært bruger dine penge på.
  Når du har defineret kategorierne, beslutter du dig for hvor meget du vil bruge på hver kategori. Denne opgave kan være en udfordring i starten, fordi du formentlig ikke aner, hvor meget du bruger på hver kategori, men det er hensigten med budgettet – at du får klarhed over hvad du bruger dine penge til og hvor meget du bruger på hver kategori.

  Det kan kræve 2 – 3 måneder at få overblik over hvor dine penge går hen. Derefter vil du opdage at du stort set rammer kategorierne hver måned. Når du følger dit forbrug så tæt, bliver du også fortalt, hvornår du skal stoppe med at bruge penge inden for hver kategori og om du har pengeoverskud i en kategori, som du kan bruge i en anden.

 5. Styr din gæld
 6. Den bedste måde at styre din gæld på er, at få så meget som muligt væk. Det første skridt er at stoppe med at låne penge, eller at tage af kassekreditten, og så arbejde på at betale dem af. Noget gæld er vanskeligt at undgå, såsom studiegæld, huslån eller billån

  Skab dig et overblik over din gæld

  • Hvem skylder du penge
  • Hvor meget skylder du
  • Hvad koster det at låne pengene

  Lav en strategi for hvordan du hurtigst muligt får betalt de dyreste lån af. Når det er betalt ud, så lægger du ydelsen oven i det næste låns ydelse, på den måde komme du hurtigere af med gælden.

  Læs også:Der skal også være penge til det sjove

  Betal dig selv først

  Inden du begynder at bruge dine penge er det en god at betale dig selv først. Altså at sætte penge ind på din opsparing. Hvis du venter med det til sidst på måneden er der ikke flere og du kommer aldrig i gang med din opsparing.

  Du kan dele din opsparing op i forskellige katagorier, f.eks. opsparing, der skal arbejde for dig, opsparing til ferie, til ny computer, ny bil etc og til sidst opsparing, du skal bruge hver måned, f.eks. til biografture, udstillinger eller hvad det er du gerne vil.

  Hvis du ikke ”belønner” selv og køre strikt no go forbrug, vil det holde et par måneder højst og så ryger du tilbage i uhensigtsmæssige vaner.

  Undgå at drukne i økonomiske bekymringer om penge og økonomi i 2020. Kontakt mig og lad os få en snak om, hvordan du forestiller dig, din økonomi bliver i 2020. Ring til mig på 29 91 63 76 eller skriv til mig på lone@primaliva.dk.

  Jeg tilbyder dig 30 min. gratis økonomisk sparring

By |2020-01-09T13:27:47+00:00januar 9th, 2020|Par økonomi|Kommentarer lukket til Uvildig privatøkonomisk rådgivning: Økonomisk succes

About the Author: