Kend din indre økonomiske dæmon

Dæmon

Den indre kritiker fortæller dig, at du ikke er god nok

Mange mennesker oplever hver dag, at der er en stemme i deres hoveder, der så tvivl om deres valg, muligheder og/eller adfærd. Nogle hører den negative stemme i deres hoveder, når det drejer sig om penge og økonomi.

Oplever du nogensinde, at ord i din bevidsthed om det at spare eller bruge penge fremkalder en negativ følelse?
En indre kritiker, som aldrig er tilfreds med det, du gør? Hvis den stemme er en del af dig hver dag, skal du vide, at den negative selvsnak stjæler en sund økonomisk fremtid fra dig.
Måske genkender du det ikke, men hvad nu, hvis din partner gør?

En negativ attitude er ikke det bedste udgangspunkt for at begynde at få en bedre økonomi – eller et bedre parforhold for den sags skyld. Attituden påvirker ikke kun dig, men også din partner og de beslutninger, som I eventuelt vil tage.
Negativ pengesnak, som drøner rundt inde i dit hoved, kan fjerne dine muligheder for at komme i den rigtige retning – både med dine penge og dit parforhold.

3 hjælpsomme tips til at undgå destruktiv negativ selvsnak


 1. Find ud af, hvad negativ selvsnak er
  Negativ selvsnak er den stemme i dit hoved, som er kritisk, sår tvivl om dig, og som fortæller dig, at du ikke er god nok. Stemmen siger smertefulde ting til dig, som du aldrig ville sige til andre.
  Du har negativ selvsnak om penge, hvis dette lyder almindeligt:

  • En person tæt på dig har nedgjort dig, fordi du kan lide at bruge penge
  • En forælder har påtalt over for dig, at penge brænder i lommen på dig
  • Du føler, at du forsøger at have en livsstil, som du ikke har råd til
  • Du holder altid dig selv nede og fortæller dig selv, at du ikke har styr på det med penge  Den indre kritiker er meget skadelig. Mere og mere negativ forstærkning fjerner din evne til at have det godt med dig selv

 2. Hold øje med det
  I middelalderen byggede de høje tårne for at spotte, når fjenden nærmer sig. Du skal til at bygge dit høje tårn, hvor du kan spotte din indre kritiker. Begynd med at lytte til din indre kritiker. Bemærk, hvem eller hvad det lyder som.
  Den indre kritiker er en stemme, du har adopteret, baseret på ydre indflydelse og læring, såsom andre menneskers kritik, forventninger eller standarder. Det kan være, at du opdager, at det er din mors stemme, en lærers stemme eller en helt tredje. Du kan forsøge at give din indre kritiker et navn, så du kan skille den fra dig selv.
  Hold øje med, hvornår den dukker op – er det i særlige situationer, når der er bestemte mennesker til stede, eller når du laver noget særligt? Forsøg at undgå disse situationer, for at du ikke skal vække din indre kritiker.

 3. Sæt det positive i stedet for det negative
  Når du har spottet den indre kritiker, så erstat den uvelkomne stemme med din egen positive tænkning.
  Dine tanker er dit valg – du har altid valget at være positiv og bevæge dig fremad i dit liv.
  Når du hører den indre kritiker, så svar igen (måske ikke så højt, hvis du står i Netto-køen eller sidder hos frisøren). Når du taler til den negative selvsnak, tager du styrken fra den.Så næste gang du betaler regninger eller kigger på netbank, eller der bliver talt om økonomi blandt dine venner, så hold øje med den indre kritiker, der vil fortælle dig, at du aldrig vil lykkes, at du aldrig vil få penge nok eller komme ud af din gæld.
Her har du chancen for at fokusere på det positive og fortælle dig selv: Ja, der er ikke så mange penge lige nu, men der kommer penge igen, og det bliver bedre – jeg kan det, hvis jeg vil, det er bare penge, og jeg kommer gennem det trin for trin.

Husk at du altid har et valg

Vær din egen bedste ven. Vend din kritiker til din største fan.
Hvad nu, hvis du havde en ven, der altid stod op for dig og hjalp dig, når du var ked af det, og som kunne fortælle dig, at du gør det bedste, og at det nok skal gå?

At vende dine tanker kræver en indsats og nogen opmærksomhed, men tænk på, hvordan det kan blive i fremtiden.
Måske er det din partner, der kæmper med sin indre kritiker, så lad være med at dømme ham eller hende – vær deres bedste ven og lad dem vide, at du støtter dem i processen.
Negativ selvsnak påvirker dine muligheder for at blive sundere og rigere – så beslut dig for at stoppe nu.

Læs også: Se dæmonerne i øjnene


Har du brug for hjælp til at få tæmmet dæmonerne, eller kender du nogen, der gør, så ring til mig på 29 91 63 76 eller skriv til mig på lone@primaliva.dk.

Jeg tilbyder dig 30 min. gratis økonomisk sparring

Er du interesseret i at vide mere om den måde, jeg kan hjælpe dig med at få kontrol over din økonomi og dine økonomiske vaner så læs mere her.

Lone Eriksen

By |2019-03-29T14:18:46+00:00august 6th, 2018|Par økonomi, Økonomisk tryghed|0 Kommentarer

About the Author:

Læg en kommentar