Er du ramt af økonomisk stress – så er du ikke den eneste

Er du ramt af økonomisk stress

pengetanker kan give økonomisk stress

Økonomisk stress bunder ikke nødvendigvis i en dårlig økonomi – det er ofte, at tankerne om økonomien og ens egen formåen på det økonomisk område er en endnu større stressfaktor.

Det er normalt ikke noget, vi taler om, det er tabu-belagt, og folk med økonomisk stress risikerer at isolere sig.

Læs også: Økonomisk stress stopper din udvikling

Mennesker med økonomisk stress kan ikke sove om natten, de har ondt i maven, koncentrationsbesvær, stigende sygefravær, de åbner ikke de rudekuverter, der dukker op, og de skændes om økonomien – og i værste tilfælde bliver de skilt på grund af økonomisk stress, som ikke nødvendigvis er det samme som dårlig økonomi.

Tabu-belagt

Penge og økonomi er tabu-belagt i det her land. Det er de færreste af os, der er modige nok til – til næste venne-middag – når velkomstdrinken bliver serveret, at starte med at sige:

“Vi har mistet overblikket over vores økonomi, vi ved ikke helt, hvordan vi får betalt terminen og de næste forsikringer. Er der ikke lige nogen af jer, der kan låne os nogle penge”?

Mennesker, der mangler overblik over økonomien, og som har økonomisk stress, bliver udstillet i tv i primetime, så du kan sidde med aftenkaffen og tænke:

“Jeg har det ikke selv for godt, men der er heldigvis nogen, der har det værre”.

Læs også: Ryd op og få styr på din økonomi

Økonomisk sans er ikke medfødt

For nylig hørte jeg en parterapeut udtale i radioen, at den første forudsætning for at have et godt parforhold hele livet er ærlighed. Jeg tror ikke, at hun specielt tænkte på penge og økonomi, men det kan være et problem at fortælle sin partner om sit forhold til penge og økonomi, fordi det bliver forventet, at vi alle har fuldstændig styr på, hvordan det med økonomien klares.

Vi forventer simpelthen af hinanden, at det, ”jeg forstår” med penge og økonomi, det forstår alle andre også.

Økonomisk sans og indsigt er ikke noget, der ligger i vores gener som en medfødt kompetence. Det er noget, der skal læres gennem hele livet.

Tilbud om hjælp

Økonomi er en del af alles hverdag. Økonomien er grundlaget for det liv, du kan vælge, hvis du er klar over, at der er noget, du ikke kan, og stikker du hovedet i busken, kan det have katastrofale konsekvenser – ikke kun for dig selv, men også for dine nærmeste.

At være ramt af økonomisk stress er lige så slemt som enhver anden form for stress, så derfor skal du have hjælp til at komme gennem den periode af dit liv. Tag kontakt til en ven/et familiemedlem, hvis du mener, det er en mulighed, kontakt din bank eller søg gratis rådgivning i forbindelse med for megen gæld på Tænk – http://taenk.dk/gældsrådgivningen – eller kontakt professionelle vejledere.

Har du brug for hjælp til at optimere din privatøkonomi, eller kender du nogen, der har, så ring til mig på 29 91 63 76 eller skriv til mig på lone@primaliva.dk.

Jeg tilbyder dig 30 min. gratis økonomisk sparring

Er du interesseret i at vide mere om den måde, jeg kan hjælpe dig med at få kontrol over din økonomi og dine økonomiske vaner så læs mere her.

Lone Eriksen

By |2019-03-29T14:18:45+00:00februar 5th, 2019|Økonomisk tryghed|0 Kommentarer

About the Author:

Læg en kommentar