økonomisk rådgivning giver dig økonomisk tryghed

Sådan kan du få flere penge i 2018

I de kommende dage vil mange danskere overveje, hvilke nytårsforsætter de vil sætte, og om 2 -3 uger vil de falde tilbage til de gamle vaner igen.

Mon ikke du også kender det?

2018 ligger åben foran dig, som en blank bog med 365 sider uden indhold – klar til at blive fyldt ud med dine beslutninger og resultater gennem året.

Og siderne bliver fyldt ud – uanset om du tager bevidste valg om, hvad du vil fylde året med eller om du blot gentager indholdet fra 2017, 2016, 2015 og årene før.

Det nemmeste i verden at blive med at gøre det, som du altid har gjort og måske tænker du:

”De forandringer, jeg ønsker i mit liv, er enten ikke muligt” eller ”Det gør jeg, når jeg får bedre tid”.

Du får bare aldrig bedre tid, fordi vanerne har magten over dig – indtil du tager en aktiv beslutning om at gøre noget andet.

Hvad skal der til for at det lykkes?

Alle forandringer, du ønsker i dit liv kan gennemføres, hvis du er indstillet på at gøre det, der skal gøres for at få det til at ske.

Set fra mit økonomiske perspektiv, er der mange forandringer i menneskers liv – herunder også nytårsforsætter, der aldrig bliver til noget fordi vi oplever, at penge er en begrænsning.

 

 1. Mod til at prøve noget nyt.
 2. Hver eneste gang du vil skabe andre resultater, end dem du indtil nu har opnået, skal du gøre noget andet end det du plejer at gøre – og for at kunne gøre det, SKAL du ud af din comfortzone. For mange mennesker er det for stor en udfordring, måske fordi de er bange for det nye, og/eller de ved ikke hvad de skal gøre og derfor bliver mange der, hvor de har været i mange år – måske hele livet.

 3. Tjek kvaliteten af dine beslutninger
 4. Et andet område, der kræver et eftersyn, når du vil gennemføre forandringer er, at kigge på kvaliteten af dine beslutninger.

  Hvorfor bliver nogen af dine beslutninger gennemført og hvorfor er der andre, ikke gør det?

  Det er min erfaring, at når der er andre involveret i dine beslutninger eller konsekvenserne af dine beslutninger, så bliver beslutningen oftest gennemført – fordi du ved, at der er et menneske tæt på dig, der venter på at du gennemfører det du beslutter dig for. Det kan f.eks. være dine kollegaer, din familie og venner.

  Du har f.eks. besluttet at du hver morgen vil løbe en tur og du har aftalt, at du løber sammen med din nabo. Sandsynligheden for, at den beslutning bliver gennemført er høj, da din nabo står og venter kl. 05.30 foran din dør.

  Til gengæld bliver beslutninger, som kun involverer dig selv, ofte ikke gennemført. Fordi det ”kun” handler om dig selv. Selvom du har besluttet, at du vil løbe hver morgen kl. 05.30 og du IKKE har nogen aftale med din nabo, så er er sandsynligheden for at den varme dyne vinder over løbeturen.

  Det skyldes at du ikke værdsætter dig selv nok til at tage dine beslutninger alvorligt, og at du er indstillet på at leve med konsekvensen af at du IKKE gennemfører beslutningen.

  Dine beslutninger bliver måske taget under påvirkning, af hvad dine omgivelser mener og siger og/eller gamle tanker og overbevisninger fortæller dig er rigtigt. Når beslutninger bliver taget på dette grundlag, har du ikke den motivation der skal til for at gennemføre de nye tiltag som er nødvendige for at kunne skabe nye og bedre resultater.

 5. Din fremtid bliver kortere og kortere
 6. Hvis du er typen, hvor det ene år går efter det andet, og du skubber forandringerne foran dig, er du nødt til at stoppe op og tag et kritisk kig på din tidslinje. For hvert år der går, bliver din fremtidslinje kortere og kortere, og sandsynligheden for, du får skabt den forandring eller realiseret den drøm, du har haft, bliver mindre og mindre.

  Det er selvfølgelig i orden ikke at gå efter det, du drømmer om, fordi det er nemmere at ligge på sofaen med bekvemmelighedens tæppe over sig, og den dag, hvor du er færdig med livet, når du lige at tænke: Jeg gjorde det ikke, fordi det var besværligt.

 7. Er du aktør eller observatør?
 8. De mennesker, der vælger at gå efter deres drømme, og som vælger at skabe de forandringer, de ønsker i deres liv, kan sammenlignes med en, der deltager i en boksekamp – det er ham, der får tæskene, der får blodtuden og det blå øje, det er ham, der nogle gange vinder og andre gange taber, det er ham, der bliver hånet, når det går skidt, og ham, der feteres, når det går godt – men han er med i kampen.

  De mennesker, der ikke går efter deres drømme, bliver dommere og kritikere. Det er dem, der mener, de har retten og ikke mindst forpligtigelsen til at kritisere og dømme det, andre gør, og som de ikke selv er villige til at gøre. De får aldrig en blodtud eller et blåt øje, de får aldrig tæsk, de vinder aldrig, og de taber aldrig – de sidder i deres bløde stole og er tilskuere til det liv, der er på kamppladsen.

  At være professionel bokser eller professionel livsskaber kræver mod og træning. Det kræver brede rygge til at bære den kritik og de domme, der kommer fra dem, der aldrig har været på kamppladsen. Men de vil ikke bytte, fordi det er sjovere, og der er mere puls i at være aktør end observatør.

Indholdet i din 2018 bog

Hvordan vil din årsbog for 2018, der starter på mandag, se ud den 31. december 2018?

Er du kun nået til de første 20 sider inden du faldt tilbage i sofaens velkendte puder, hvor livet går forbi?

Eller er siderne fyldt ud med spændende notater, farverige billeder, notater om frustrationer om at det ikke altid lykkedes, og lidt tårer over, at du igen er blevet kritiseret for at gøre noget andet?

Bliver du stolt over dig selv og de resultater du har skabt, når du bladre i din bog for 2018?

Lav denne hurtige 3 trins øvelse, inden det bliver nytår:

 1. Tag 5 minutter, hvor du reflektere over dit 2017 år.
  • Hvad er du superstolt over du har gjort i 2017?
  • Hvilke resultater har du skabt i 2017,
  • Hvad har de betydet for dit liv
  • Hvordan kan du fejre at du har skabt det?

 2. Lav en stærk afslutning på 2017
 3. Der er stadig et par dage, hvor du kan tage handling. I stedet for at have travlt med at gøre ingenting indtil 1. januar, så vælg EN ting, du kan føle stærkt om at fuldføre

  Hint: Hvad har du ofte tænkt på at gøre, men som aldrig er blevet til noget. Prioriter alle områder, der kan tilføre flere penge til din konto eller måske begynde at spare op til i 2018. Det kan være at tjekke dine forsikringer, dit forbrug og skaffe overflødigt forbrug af vejen. Uanset hvad det er så gør det inden 31. december 2017.

 4. Vælg en positiv vane, du vil gennemføre i 2018
 5. Vær realistsisk og vælg en ny positiv vane. lad være med at overvælde dig selv med masser af store og urealistiske planer (som du alligevel ikke gennemfører). Beslut dig for EN ny opgave eller vane – bare en. som du nemt kan implementere i din daglige rutiner, og som hjælper dig med at få bedre styr på din økonomi og dit forhold til penge.

Her er mine 3 bedste råd til dig, der vil tage kontrol over dine penge og din økonomi i 2018.

 1. Lav et budget over dine faste udgifter
  • Vær kritisk med de poster du sætter på budgettet – her ligger mange usynlige penge gemt.

 2. Track dit forbrug – kategoriser dem i 3 kasser:
  • Need to have – husleje, forsikringer, mad etc
  • Nice to have: de udgifter, du synes gør livet lidt sjovere, men som du godt kan undvære, hvis du har et ønske, du drømmer om at realisere.
  • Unnecessary to have: ting du bruger penge på, som du ikke tænker over, som du ikke kan huske du har købt, eller som du smider ud/sender videre kort tid efter du har købt det. F.eks. madspild, legetøj til dine børn, tøj, du aldrig får på, kaffe du kunne lave selv etc.

 3. Planlæg et månedligt økonomisk topmøde med dig selv eller din parter.
  • På dette møde evaluerer du dit forbrug og dine pengevaner, for den måned, der er gået og lægger en konkret for dit pengeforbrug for den kommende måned.

  2018 kan blive det år, hvor du tager magten over dine penge og din økonomi.

  Godt nytår

  Lone Eriksen

  Du kan også læse artiklen på Point of View International