Tip nr. 1: Gå ud i naturen


I mit tilfælde, handler jetlag om – ud over at kroppen skal vænne sig til den nye eller gamle tid – især om manglende jordforbindelse.

Når jeg flyver, er det min oplevelse, at jeg flytter kroppen, og at min sjæl først ankommer et par dage senere.

Måske skal du hjem og direkte på jobbet, og inden længe er du fanget i hverdagens rutiner, samtidig med at du lider af jetlag – eller måske mangler du bare jordforbindelse i al almindlighed.

Jeg deler mine erfaringer med dig om, hvordan jeg nærer mig selv i de første dage efter en lang flyvetur – og på den måde rummer både jetlag, og at krop og sjæl igen kan samles efter en skøn ferie.

Dagen efter jeg var landet i Danmark, tog jeg en tur i skoven – du kan også gå ud i din have eller gå en tur i rolige omgivelser, helst steder, hvor du kan være alene.

Få jordforbindelse

At mærke jorden er godt for at genskabe jordforbindelsen – jeg anbefaler, at du går så langsomt, at du næsten kan høre træerne hviske til dig.

Fordelen ved at gå langsomt er, at du opdager, at der foregår en masse omkring dig, som du ikke opdager, hvis du løber eller går hurtigt og måske lytter til noget på din mobil.

Du kan også risikere at opdage, at du er en del af naturen og ikke et menneske, der er på besøg i skoven, men et menneske, der er ude at være en del af noget, der er større.

Kram et træ

Jeg satte mig op ad et træ for at mærke kontakten. Trækontakt er godt for jetlag – det står der ligesom bare og står, det har dybe rødder langt ned i jorden og suger al sin kraft fra jorden. Træet forcerer ingenting, det springer ud, når det er klar til det og ikke 14 dage før, fordi det er smart.

Du får flere tip i de næste 4 dage

De næste 4 dage deler jeg et tip med dig om, hvordan du ved at nære dig selv bedst muligt kommer gennem jetlag eller kommer i kontakt med jorden igen.

Se min video fra min tur i skoven.

Jeg har lavet en video, hvor jeg fortæller om tip nr. 1: Gå ud i naturen, du kan se den her

Del gerne dine erfaringer med jetlag, og hvad du gør ved det.

Lone Eriksen