Kan jeg få vasket mine penge her?

bank

Når betingelserne er forskellige

Det er ikke nemt at være medarbejder i Danske Bank i denne tid – selv om din bankrådgiver, der sidder i din filial, selvfølgelig ikke har været involveret i hvidvaskningsskandalen, bliver vedkommende alligevel berørt af det, der foregår – og nu står de også uden direktør.

Hvidvaskningskandalen er som med finanskrisen noget, der foregår højt oppe i hierarkiet, men når boblen brister, er det »os på gulvet«, der mærker det.

Hvis en medarbejder i Danske Bank gør noget, der er etisk og moralsk forkert, bliver vedkommende bortvist med det samme – og skal leve resten af livet med skammen og fordømmelserne fra omgivelserne. Hver gang han søger nyt job, skal han redegøre for, hvorfor han er ledig og holdt op i banken uden at have et andet job – det er ikke verdens nemmeste situation.

Det er vilkårene

Når det er direktøren, der gør det, får han et gyldent håndtryk med et tocifret millionbeløb i erstatning, som kan forsøde perioden, inden det næste gode job dukker op.
Det er åbenbart vilkårene – ikke kun i den finansielle verden, men i alle brancher.

Mig, mig, mig

Da vi runder år 2000, sker der en forandring i samfundet – det gælder os alle, og det er ikke noget, vi kan laste bankerne for.
Vi skifter vores fokus fra fællesskabet til »Mig-skabet« – altså at det er mig, mig, mig, der har ret til alt, og som skal i første række – grådigheden griber om sig, og den viser sit grimme ansigt alle steder.

Den viser sig på motorvejen, den viser sig i supermarkedet, i skolerne og ikke mindst i vores økonomi.

Grunden til, at sparekasserne stort set er forsvundet fra det danske landskab, er – set fra min stol – grådighed. Jeg er med på, at der stadig er sparekasser på landkortet, men det er mere af navn end af gavn.

Sparekasserne ville det samme som bankerne – tjene penge og tjene mange penge – det blev fokusområdet i starten af det nye årtusind – på samme måde, som det blev dit og mit fokusområde. Alle vil have penge og så mange oplevelser som muligt – uden at tænke på konsekvenserne.

Hvidvaskningsskandalen i Danske Bank er parallel til stigende forurening, ødelæggelse af natur i grådighedens navn, hvor konsekvenserne er lige så uoverskueligt som konsekvenserne af hvidvaskningsskandalen i Danske Bank.
Selvfølgelig skal Danske Bank hænges ud, og der skal rulle hoveder – det er forkert, det er der gjort.

Hvad med dig selv? Hvad har du lavet i grådighedens navn? hvor du – hvis det kom frem i lyset, heller ikke ville være stolt?

Ny kollektiv bevidsthed

Vi har brug for en ny tid og en ny kollektiv bevidsthed. En bevidsthed, hvor vi lever efter vore værdier og i overensstemmelse med fællesskabet, som vi alle – hver og en – er en del af, og når vi glemmer det, sker der store katastrofer, der tager mange år at reetablere.
Når du går ned i Danske Bank og siger for sjov til din bankrådgiver: »Er I færdige med at vaske?« eller »Kan jeg få vasket nogle penge her?« – så tænk på, at hun er lige så chokeret som dig og har også lidt tillidstab til ledelsen, men at hun – som dig – også har været ramt af grådigheden.

Har din økonomi brug for et serviceeftersyn? eller kender du nogen, der har, så ring til mig på 29 91 63 76 eller skriv til mig på lone@primaliva.dk.

Jeg tilbyder dig 30 min. gratis økonomisk sparring

Er du interesseret i at vide mere om den måde, jeg kan hjælpe dig med at få kontrol over din økonomi og dine økonomiske vaner så læs mere her.

Lone Eriksen

By |2019-03-29T14:18:45+00:00september 25th, 2018|Økonomisk tryghed|0 Kommentarer

About the Author:

Læg en kommentar