Hvor meget kan du spare, hvis du booker et møde?

pexels-photo-1322136

Hvor meget kan du spare, hvis du booker et møde?

Hvis du booker et møde med mig for at spare penge, har du efter min overbevisning dit fokus det forkerte sted.

Jeg ser gang på gang mennesker, der sparer et par hundrede kroner ved at skifte forsikringsselskab eller teleselskab – hurtigt bruger de penge på noget andet, unødvendigt, og de bliver ikke rigere af at skifte leverandør.

Det er ingen dårlig ide et par gange om året at tjekke dine præmier på forsikringer, dine månedlige ydelser på telefoni eller rentesatser på dine banklån, men hvis du vil optimere din økonomi, skal dit fokus rettes et helt andet sted hen.

Læs også: Du har brug for en økonomisk rådgiver

Din indre økonomi

På din indre økonomi – hele dit mindset om penge og økonomi. Når du begynder at arbejde med det, vil du hurtigt opdage, at du sparer penge.

Dine pengevaner/forbrug er styret af dine værdier og dine overbevisninger, og det er der, du skal sætte ind, når du vil optimere din økonomi.

Når jeg taler med kunder om, hvilke værdier de har, er det sjældent, jeg hører, at de støtter overforbrug, forurening, udnyttelse af andre mennesker, men det er tit det, jeg ser, når vi tjekker netbanken ud.

Lev efter dine værdier

At indføre de ”korrekte” værdier i forbruget er en meget stor udfordring, fordi du bruger dine penge impulsivt og køber på dine følelser uden at overveje, om det nu også er i overensstemmelse med dine værdier.

Du bliver offer for dine følelser, og det er dem, der får dig til at købe krimskrams, som du fortryder næste dag.

Læs også: Slip frygt og skam og få en bedre privatøkonomi

Toiletpapir bliver aldrig en mangelvare

Et andet mindset, der har enorm indflydelse på dit forbrug, er din overbevisning om, at du kommer til at mangle, hvis du ikke køber NU.

Hvis du ser dig omkring – både i naturen og i den materielle verden – kan du se, at der ikke mangler noget nogen steder. Alligevel ligger det i underbevidstheden på de fleste af os, at vi lever i en mangelverden, og derfor må vi købe, når der er mulighed for det. Det er derfor, at supermarkederne har succes med at sælge 100 ruller toiletpapir på tilbud – de taler til dit mangelmindset, der fortæller dig, at toiletpapirfabrikken lukker i næste uge for aldrig at åbne igen, og det er ikke sjovt – derfor køber du for en sikkerheds skyld 2 x 100 ruller.

Sådan er verden ikke skruet sammen – de bliver ved med at producere toiletpapir, og om 14 dage er det på tilbud igen, men det ved din underbevidsthed ikke, og derfor køber du og bruger flere penge, end det er nødvendigt.

Dette mangelmindset ligger i os mange generationer tilbage, og du overfører det til næste generation, hvis du ikke er opmærksom på det.

Ønsker du at spare penge, skal du sætte ind på din indre økonomi – det slår igennem på din ydre økonomi øjeblikkeligt.

Har du brug for hjælp til at optimere din privatøkonomi, eller kender du nogen, der har, så ring til mig på 29 91 63 76 eller skriv til mig på lone@primaliva.dk.

Jeg tilbyder dig 30 min. gratis økonomisk sparring

Er du interesseret i at vide mere om den måde, jeg kan hjælpe dig med at få kontrol over din økonomi og dine økonomiske vaner så læs mere her.

Lone Eriksen

By |2019-03-29T14:18:46+00:00august 21st, 2018|Økonomisk tryghed|0 Kommentarer

About the Author:

Læg en kommentar