Involver dine teenagere i økonomien.

Jeg taler med mange kvinder, der lever et godt liv med deres børn. Livet og familien kører uden de store problemer og hvor det er lykkedes for kvinderne at bygge en god økonomi op om familien.

Hold økonomisk topmøde med dine teenagere, og få dem til at prioritere hvordan pengene skal bruges.

Udfordringerne med økonomien opstår, når der er ekstraordinære situationer i familien. Situationer, der altid koster penge. Det kan være jul, fødselsdage, konfirmationer, ferier mv.

Det er i de situationer, at børnene bliver konfronteret med hvad ”andre” kan og gør og de er i de situationer, hvor både børn og voksne sammenligner sig selv med ” de andre”.

Vi måler hinanden på det, vi kan bruge penge på, det vi køber, de materielle gaver vi giver hinanden, de sociale arrangementer vi deltager i, det tøj vi har på etc.

Det er meget vanskeligt for børn og teenagere at stå uden for det som ”de andre” gør. ”De andre” er den klike, som alle gerne vil være end del, af, og det er smertefuldt, når man bliver holdt udenfor ”det gode selskab” på grund af mors økonomiske situation.

Store børn kan godt være en del af familiens økonomi. Tal med dem om hvor mange penge der skal bruges på husleje, forsikringer, mad etc.

Fortæl, hvad det koster at købe mad og tag dem med i beslutningerne om hvordan penge til tøj og fornøjelser skal anvendes, så de dels får et ejerskab til de økonomiske dispositioner, dels bliver klar over, at hver gang der bruges penge, er det fordi mor har ”solgt” en del af sit liv for at tjene penge, og at de penge skal prioriteres benhårdt for at få mest muligt ud af dem, når de skal bruges.

By |2017-03-31T11:15:29+00:00december 16th, 2015|Uncategorized|0 Kommentarer

About the Author:

Læg en kommentar