Er du forberedt til dit bankmøde?

Forbered dig til bankmødet

Kend din økonomi inden du går i banken

Mange unge mennesker oplever i disse år, at det er svært at blive godkendt af banken til at købe hus.

Det kan være, fordi de ikke har så stor en opsparing, at de ikke er færdige med deres uddannelse, eller at deres historie i banken måske ikke er, som banken ønsker det.
Det er som regel ikke kun en omstændighed, der er grunden til, at banken siger nej – det er ofte en beslutning, der består af flere ting. F.eks. kan du ikke nødvendigvis sælge bilen og dermed få et større rådighedsbeløb og så automatisk forvente, at banken siger ja til lånet.

Læs også:Hvor meget kan du spare

Sådan skal du forberede dig til bankmødet

Det er de færreste mennesker, der går i banken for at låne penge, der har gjort deres hjemmearbejde. Når du henvender sig i banken, bliver du bedt om at sende skatteoplysninger og et budget, og så regner banken ud fra de tal på rådighedsbeløbet og kigger på din historie i banken: Har der været overtræk, har der været mange lån, er kunden stabil eller ustabil?
Alt det, banken ser på, danner grundlag for, om den er parat til at låne dig penge eller ej.
Hvis du har fundet drømmehuset, bliver det også vurderet ud fra strenge krav om, hvorvidt bank og kreditforening vil låne til et hus af den beskaffenhed og med den beliggenhed.
Du kan godt få ja til at låne pengene, men nej til at købe drømmehuset.

Tal er kolde kendsgerninger

Det, banken ikke kender til, er historien bag de tal. Det er kun dig, der kender den og kan fortælle den. Det er de varme kendsgerninger. Der kan være mange grunde til, at dit rådighedsbeløb ikke er så stort, at du har haft lån, at du har restskat etc., og hvis banken ikke har kendskab til de fakta, kan det få negativ indflydelse på din mulighed for at låne eller ej.

Læs også:
Er det dig, der bliver snydt i banken

Bliv en ligeværdig sparringspartner

Hvis du står med hatten i hånden i banken, kommer der sjældent noget godt ud af det – der vil være et ulige forhold mellem dig og din bankrådgiver – og da det er bankrådgiveren, der sidder med adgangen til lånene, vil det altid være dig, der taber det møde.
Derfor er du nødt til at vide det samme om din økonomi som din bankrådgiver, så du kan blive en ligeværdig sparringspartner, der har en forklaring parat, og som kan stille spørgsmålene til det, som du bliver præsenteret for, når du sidder til mødet.

Har du brug for hjælp til at optimere din privatøkonomi, eller kender du nogen, der har, så ring til mig på 29 91 63 76 eller skriv til mig på lone@primaliva.dk.

Jeg tilbyder dig 30 min. gratis økonomisk sparring

Er du interesseret i at vide mere om den måde, jeg kan hjælpe dig med at få kontrol over din økonomi og dine økonomiske vaner så læs mere her.

Lone Eriksen

By |2019-03-29T14:18:45+00:00januar 23rd, 2019|Økonomisk Mentor|0 Kommentarer

About the Author:

Læg en kommentar