Har du kreditforeningslån på 2,5 % eller mere?

Der er mange forhold du skal være opmærksom på, inden du lægger lån om.

Nyt 30-årigt lån med afdrag koster nu 1 % i rente om året

Der er et nyt 1 % superlån på vej til dit hus – det kan erstatte det kreditforeningslån, du allerede har, og det kan give dig en besparelse på dine faste udgifter.

Alle vil gerne have en lavere ydelse, og boligejere har aldrig kunnet låne penge så billigt som i øjeblikket, men der er nogle opmærksomhedspunkter, du skal forholde dig til, inden du kaster dig ind i konverteringsbølgen – en oplevelse, der koster dig mellem 15.000 og 25.000 kr.

Læs også: Omlægning af kreditforeningslån

  • Start med at bestille et konverteringstilbud i din kreditforening/bank
  • Vurder, om den besparelse, du reelt kan opnå ved at omlægge lånet, kan betale sig for dig
    Altså – står den nettobesparelse, du kan opnå hver måned, mål med den omkostning, der er forbundet med konverteringen
  • Dit nuværende lån skal have en rente på mindst 2,5 %, før det kan svare sig for dig at omlægge lånet
  • Vær opmærksom på indfrielsesdatoer, som kan få betydning for indfrielsesbeløbet, både hvis du har fastforrentede lån og lån med variabel rente
  • Hav fokus på den samlede betaling af ydelser til kreditforeningen – det gælder især, hvis det lån, du har, ikke har så lang løbetid tilbage, og du konverterer til et nyt 30-årigt lån – det vil koste dig meget dyrt på den samlede tilbagebetaling

Stil spørgsmål, hvis du ikke forstår, hvad der bliver sagt

Spørg ind til det, hvis du ikke forstår, hvad din bankrådgiver siger til dig – banken tjener mange penge på at lægge dit lån om – den vil gerne gøre det, men du skal forstå, hvad der sker, og konsekvenserne af det, du gør.

Læs også: At købe hus, handler om andet end kreditforeningslån og tilstandrapport

Synes du det er svart at forstå hvad der blive sagt i banken og/eller er du utryg, og længes du efter at tale med en, der tænker på dig og din økonomi?
Kontakt mig og lad os få en snak om, hvor du skal begynde. Ring til mig på 29 91 63 76 eller skriv til mig på lone@primaliva.dk.

Jeg tilbyder dig 30 min. gratis økonomisk sparring

Er du interesseret i at vide mere om den måde, jeg kan hjælpe dig med at få kontrol over din økonomi og dine økonomiske vaner så læs mere her

Lone Eriksen

By |2019-06-12T11:48:16+00:00juni 12th, 2019|Økonomisk Mentor|0 Kommentarer

About the Author:

Læg en kommentar