Eksmands misbrug af Nem-ID betød gæld på 100.000 kr.

Livet er svært og Pernille ved ikke hvad hun skal gøre

Pernille kontakter mig, fordi hendes Nem-ID er blevet misbrugt af hendes eksmand, og hun sidder nu med en gæld på knap 100.000 kr., som i princippet ikke er hendes, men som hun skal betale tilbage.

Hun er sygemeldt og alene med to små børn.

Pernille har politianmeldt sin mand for bedrageri, og lige nu føler hun, at hendes liv er rigtig svært.
Hun modtager rykkere fra diverse kreditorer og tør ikke tage telefonen eller åbne sine mails og rudekuverter.

Det viser sig, at Pernille har været i fogedretten to gange – den ene gang blev hun fremstillet med politiets hjælp, og den anden gang kom hun selv til mødet.

Læs også: Hvad hvis jeg er uenig i kravet

Hvad skulle Pernille gøre, da hun modtog indkaldelse til mødet i fogedretten?

Fogedretten skal kontaktes inden for 14 dage, og der skulle Pernille sige, at hendes Nem-ID er blevet misbrugt, og at hun ikke kender noget til de lån.

Når hun ikke får det gjort inden for de 14 dage, har hun indirekte accepteret, at det er hendes lån, og hun hænger på gælden.

Pernille kan ikke gøre indsigelse i fogedretten – når sagen er i fogedretten, har hun accepteret at det er hendes gæld.

Pernille kunne have søgt om at få sagen genoptaget, men så skal der være en undskyldelig grund til, at det kan lade sig gøre. F.eks. at du ikke har modtaget betalingspåkravet. Det er ikke en god nok grund, at du ikke har åbnet dine breve eller ikke bor der, hvor posten bliver afleveret.

Læs også Økonomisk rod giver stress

Pernille er meget stresset over det her og ønsker en løsning på det. Hun kan ikke betale gælden, og i hendes budget er der ikke det store overskud til at betale af på gæld.

Jeg kontakter kreditorerne og informerer dem om Pernilles situation, og det lykkes at lave en aftale med dem om, at hun kan betale et meget lille beløb hver måned, indtil hun bliver raskmeldt og kommer i arbejde igen.

Læs også Er du ramt af økonomisk stress?

Gælden er ikke forsvundet, men Pernille sover bedre

Pernille ved godt, at hendes gæld ikke er forsvundet, men nu modtager ikke længere rykkere og indkaldelser til fogedretten. Det betyder, at Pernille er mindre stresset og ikke så bange for sms-beskeder og opringninger fra ukendte længere.

Kreditorerne er normalt nemmere at tale med, når du er proaktiv og henvender dig til dem og fortæller om situationen og siger, at du gerne vil, men ikke kan på nuværende tidspunkt.

Hvad ville du gøre, hvis du var i Pernilles situation?

Her du økonomisk stress eller kender du en, der har? Så ring til mig på 29 91 63 76 eller skriv til mig på lone@primaliva.dk.

Jeg tilbyder dig 30 min. gratis økonomisk sparring

Er du interesseret i at vide mere om den måde, jeg kan hjælpe dig med at få kontrol over din økonomi og dine økonomiske vaner så læs mere her

Lone Eriksen

By |2019-05-10T13:00:53+00:00maj 10th, 2019|Økonomisk tryghed|0 Kommentarer

About the Author:

Læg en kommentar