Penge og den tredje alder er en spændende cocktail

Du ved, at du har en pensionsopsparing, og du sidder sikkert med en fornemmelse af, at der står rigtig mange penge på din pensionsopsparing, men er du nu også sikker på det?

Få klarhed over din økonomiske situation, mens du lever, og efter du er død

Pensioner er langt hen i livet et begreb, som ikke interesserer ret mange, men pludselig en dag kan du se pensionisttilværelsen banke på døren – og har du så alle de penge, som du tror?

Hvor meget får du udbetalt, når du går på pension, hvordan er du stillet, hvis du bliver syg og ikke kan arbejde, længe før den egentlige pensionsalder, og hvor mange penge kommer der til udbetaling, når du dør?

De spørgsmål kan du få svar på ved at gå ind på www.pensionsinfo.dk og tjekke din opsparing. Den information er blot udtryk for din opsparing og de beslutninger, du og din fagforening har taget på et tidspunkt i dit liv, hvor du var yngre og ikke var begyndt at tænkte på pensionisttilværelsen.

Giv derfor din pensionsopsparing et realitytjek, inden virkeligheden banker på i form af sygdom og dødsfald.

Hvad skal der blive af dine penge?

Senere i den 3. alder er det bekymringen for, hvordan arven forvaltes, når det utænkelige sker – at du dør. Mange har svært ved at tale med børnene om den udfordring og har brug for en sparringspartner til at drøfte disse ting, som kan svære at berøre. Uanset hvordan din situation er, er det vigtigt at få klarlagt ønsker og forventninger til, hvordan pengene og andet arvegods fordeles, uden at det skaber konflikter i familien.

Det er dine penge, og det er dig, der bestemmer, hvordan du ønsker, at formuen skal forvaltes – også efter du er død. Det er en god ide at få det skrevet ned, så længe begge ægtefæller lever. I tilfælde af den enes død kan den længstlevende ”kun” disponere over sin egen del af fællesboet.

By |2017-03-31T14:27:09+00:00april 28th, 2015|Uncategorized|1 Kommentar

About the Author:

En kommentar

  1. […] også artiklen Penge og den trejde alder er en spændende cocktail Har du brug for hjælp til at få overblik over din pensionisttilværelse, eller kender du en, der […]

Læg en kommentar