Pengeproblemer handler ikke om penge

økonomisk
Har du nogensinde stået i en forretning og kørt dit dankort igennem og oplevet, at det bliver afvist?

Hvis du har prøvet det – kan du så huske, hvad din reaktion var?

Langt de fleste – også mig selv – siger lidt panikslagen: Der er penge på kontoen, jeg forstår det simpelthen ikke!
Samtidig bliver vi bange for, hvad dem i butikken eller dem, der står omkring dig, tænker om dig og din økonomiske situation.
Frygt, skam og vrede er de mest almindelige følelser om penge.

I virkeligheden – når tiden går, og vi følger med – styret af vores vaner og især vores pengevaner – er vi opdraget til at tro, at penge handler om det, der er i netbanken. Det gør det også, men penge er stærkt forbundet til vores følelser. Og vi har alle en følelsesmæssig tilknytning til penge.

Hvad føler du f.eks., når du opdager, at du ikke har flere penge tilbage?

Frygt, panik, afmagt eller måske vrede?

Nogle gange er dine følelser for penge så stærke, at du begynder at hade penge, fordi du tror, at de er grunden til alle dine problemer. Had er en meget stærk følelse.

Hvor kommer pengefølelserne fra?
Det er tydeligt, at penge vækker stærke følelser, og alle har dybe og ofte ubevidste overbevisninger om penge – men hvor kommer disse følelser fra?

Tanker om penge stammer ofte fra din barndom. Den måde, dine forældre og bedsteforældre håndterede deres penge, lægger fundamentet til, hvordan du håndterer dine penge – altså din pengehistorie.

Det er grunden til, at generationers fattigdom og velstand eksisterer. Dårligt stillede mennesker videregiver dårlige pengevaner og overbevisninger til deres børn. Velstillede forældre gør det samme.

Pengehistorier og pengevaner er lige så vanskelige at ændre som alle mulige andre vaner.

Sandheden om penge

Sandheden er, at problemet ikke er penge, eller hvad der står i netbanken. Problemet er måden, vi tilgår penge på, hvordan vi tænker om penge, hvordan vi føler om penge, og hvordan vores pengeadfærd er.
Mennesker, der konstant tænker negativt om penge, har en tendens til at være plaget af negative tanker og følelser vedrørende penge hele deres liv.
Mennesker, der tror, at penge ligger inden for deres kontrol, er dem, der bliver mere succesfulde og udvikler deres pengehistorier. Det er dem, der i stedet for at beklage sig over, at de mangler penge, uddanner sig selv i, hvordan de kan tage kontrollen over deres penge.

Flere penge på kontoen kræver, at du gør noget andet, end du plejer at gøre.

Har du fortalt din partner om din pengehistorie og har du hørt hans?

Find 3 tjekspørgsmål til din pengehistorie her

By |2019-06-03T10:38:24+00:00juni 3rd, 2019|Par økonomi|0 Kommentarer

About the Author:

Læg en kommentar