Uvildig økonomisk rådgivning: Pengeproblemer i parforholdet

Pengeproblemer i parforholdet kan optrappes, hvis der ikke bliver talt om problemet

optrapning af pengekonflikter

Pengekonflikter mellem partnerne i et parforhold kan optrappes og ende med en skilsmisse, hvis man ikke tager ansvar.

Privatøkonomien er den blinde partner i ethvert forhold – alle har en privatøkonomi, og alle har en pengehistorie med sig, og når to privatøkonomier og to pengehistorier skal fusioneres, uden at der er fokus på, og især uden at der bliver talt om det inden – eller undervejs – begynder pengekonflikterne at opstå, fordi partnerne har nogle uskrevne forventninger til, hvordan privatøkonomien skal fungere.
Pengekonflikter, der udvikler sig over tid, optrappes og kan ende med en skilsmisse, hvis du ikke tager ansvar for situationen.

Læs også: Pengediskussionernes 3 faser

3 niveauer på pengekonflikttrappen:

Niveau 1: Uoverensstemmelse om hvordan pengene skal bruges
Uoverensstemmelsen opstår, fordi en af jer har brugt penge på noget, som den anden ikke synes er nødvendigt – og finder det så alvorligt, at det bliver påtalt. Konflikten på dette niveau kan være positiv – den opstår, fordi I ikke har fået afstemt jeres værdier om penge og især om, hvordan penge skal bruges og til hvad.

Niveau 2: Fokus flytter sig fra penge til personerne
Fokus flytter sig fra uenigheden om, hvordan pengene er brugt, til din partner og alle hendes/hans irriterende handlinger – ikke kun på pengeområdet, men på alle øvrige områder også. Det er pludselig blevet din partners skyld, at I har pengeproblemer. Det er på dette niveau, at du pludselig kommer i tanker om, at der var da også engang for tre år siden, hvor din partner også købte noget andet unødvendigt eller foretog en mærkelig investering. Dialogen imellem jer udvikler sig nu til at være diskussioner og spydige bemærkninger.

Niveau 3: Nu begynder krigen
På dette niveau bliver det meget ubehageligt – her begynder du at anklage din partner for pengeadfærden.

I taler ikke længere sammen, og skyttegravene graves dybere. Nu begynder det at handle om, at du vinder, og din partner taber. Du begynder at tale om konflikten med andre og at komme med nedladende bemærkninger om din partner – ikke blot i forhold til penge, men også mere generelt om, hvordan han/hun fungerer, og hvad hun ellers gør.

Nu er I kommet dertil, hvor en skilsmisse er uundgåelig – I kan ikke længere være sammen og slet ikke bo sammen, så den ene flytter.

sådan undgår I at lande på pengekonflikttrappen

  • Afklar, hvad der er vigtigt for jer – hver især
  • Tal om ønskerne til fremtiden
  • Følg op – hold ”økonomiske topmøder” en gang om måneden, hvor I følger op på jeres beslutninger, på resultatet og evaluerer jeres målsætninger og indsatsen for at nå målet
  • Lad mig hjælpe dig – både hvis du oplever at pengekonflikten udvikler sig i dit parforhold.

    Kontakt mig og lad os få en snak om, hvor du skal begynde. Ring til mig på 29 91 63 76 eller skriv til mig på lone@primaliva.dk.

    Jeg tilbyder dig 30 min. gratis økonomisk sparring

    Er du interesseret i at vide mere om den måde, jeg kan hjælpe dig med at få kontrol over din økonomi og dine økonomiske vaner så læs mere her

By |2019-08-16T13:43:02+00:00august 16th, 2019|Par økonomi|0 Kommentarer

About the Author:

Læg en kommentar