Japansk oprydningsmetode kan påvirke din økonomi positivt

japansk oprydning

Kan en verdenskendte oprydningsmani få indflydelse på din økonomi og dit forhold til penge?

Den japanske oprydningsekspert Marie Kondo får os alle til at rydde op og smide ud gennem sin Netflix-serie om oprydning.
Marie Kondos vigtigste budskab til alle os med alt for meget i skuffer og skabe er, at alt, hvad du ejer og omgiver dig med, skal give dig glæde i livet.

Metoden handler i korte træk om at simplificere dit liv og kun at have det i dit liv, der gør dig glad.

Ja, metoden kan spare dig for rigtig mange penge

Læs også: Økonomisk ligegyldighed er det sjove livs værste fjende

Hvordan kan en japansk kvinde lære danskere at spare penge?

Når du bliver mere opmærksom på, hvad du køber, og kun køber det, der giver glæde, vil dine forbrugsvaner automatisk ændre sig.

 1. Du holder op med at købe masser af tøj og sko I dårlig kvalitet

  Det kan blive en stor besparelse for mange. Mange køber tøj hver måned, fordi vi føler, at vi aldrig har noget tøj, og lige mangler noget til den næste fest eller til jobbet. Hvis du fremover kun køber tøj, der får dig til at shine som en million, vil følelsen af ”ikke at have noget at tage på” forsvinde, og du har ikke brug for at shoppe hele tiden.

 2. Du stopper med at købe indretningsdimser

  Der er masser af indretningsbutikker, og de er gode til at stille ting op, der forfører os.
  Stil dig selv spørgsmålet: Vil denne ting virkelig give mig glæde også i næste uge og om et år? Hvis du ikke mærker et rungende JA – eller bare er en lille smule i tvivl – så lad den stå i butikken.

 3. Din fast food-økonomi forsvinder

  Fastfood-restauranter dukker op alle vegne i disse år, og vi bruger flere og flere penge på fastfood.
  Fastfood er et quick-fix på din sult – men maden giver dig ikke virkelig nydelse – du bliver mæt i et kort øjeblik. Maden gør dig ikke glad – i virkeligheden gør den det modsatte. De fleste af os føler os skyldige, efter vi har spist junk food. Sund mad giver dig glæde og næring til din krop og dit liv.

 4. Gaveøkonomien reduceres
  Hvis du stopper med at købe alt muligt til dig selv og dit hjem, vil det også påvirke dit gavebudget.

  Lad være med at ønske dig noget, som du egentlig ikke har brug for, og som ikke vil give dig glæde. Foreslå i stedet, at der bliver givet oplevelser med dem, du elsker, og gør det samme, når du skal give gaver.
  Giv gaver, der sætter aftryk i hjertet, i stedet for gaver, der bliver sat bagerst i køkkenskabet

 5. Sælg ud af dine ting

  Du har masser af ting, du aldrig bruger. Ifølge 80/20-reglen går du 80% af tiden med 20% af dit tøj, sidder 80% af tiden i den samme stol/seng etc. Sorter dit tøj, dine sko, dine møbler, dine bøger og sælg ud af det – du vil ikke få mange penge for det, men du vil opleve en ro og en lethed, når dit liv udelukkende er fyldt med noget, der giver dig glæde, og som løfter dig.

 6. Den store økonomiske gevinst kommer ikke fra det, du sælger ud af, men når du stille og roligt implementerer dit nye mindset om, at alt i dit liv skal give dig glæde.

  Læs også: Stop med at købe ligegyldigt skrammel

  Har du brug for hjælp til at optimere din privatøkonomi, eller kender du nogen, der har, så ring til mig på 29 91 63 76 eller skriv til mig på lone@primaliva.dk.

  Jeg tilbyder dig 30 min. gratis økonomisk sparring

  Er du interesseret i at vide mere om den måde, jeg kan hjælpe dig med at få kontrol over din økonomi og dine økonomiske vaner så læs mere her.

  Lone Eriksen

By |2019-03-29T14:18:45+00:00marts 11th, 2019|Økonomisk tryghed|0 Kommentarer

About the Author:

Læg en kommentar