Uvildig økonomisk rådgivning: Sådan får du styr på økonomien i 2020

Drømmer du om større livskvalitet i 2020?

Vi skal til at sige goddag til 2020 og måske er du en af dem, der år efter år laver nytårsforsæt – uden rigtig at gøre noget ved det.

Alligevel vil jeg opfordre dig at oveveje at oveveje, hvordan du ønsker dit nye år skal forme sig.
Et vigtigt parameter for, at dit 2020 fundament bliver trygt og du kan bevæge dig mod dine mål er, at du har styr på din økonomi.

Det handler ikke kun økonomien på kort sigt, men også på lang sigt.

Det vil jeg gerne medvirke til….

Derfor

Vil jeg i resten af december og først i januar poste blogindlæg med tip til hvordan du bygge et solidt økonomisk fundament med start i 2020 og i hvert fald de næste 5 – 10 år frem og endnu længere hvis du ønsker det.

Læs også: Forskudsopgørelse 2020

Økonomisk planlægning contra ingen økonomisk planlægning

Når det handler om økonomisk planlægning, er det som om vi mennesker deler os i to grupper.

 • Den gruppe, der har en økonomisk plan for deres liv
 • Den gruppe, er ikke har en økonomisk plan for deres liv

Den første gruppe har hvert skridt på deres økonomiske vej planlagt for de næste 20 til 40 år, med meget specifikke økonomiske mål.

Den anden gruppe har en svag ide om, hvad de ønsker med deres liv og at livet bliver surt hvis de sparer et mindre beløb op hver måned. De har gæld og ingen plan til hvordan de vil købe deres næste hus og/eller bil.

Uden en økonomisk plan kan det være vanskeligt at nå dine mål i livet, fordi du ikke er klar over dine værdier og dine prioriteter og når der dukker noget ”uventet” op, ved du ikke hvordan du skal få råd til det og handler uven at have en plan.

Din økonomiske plan hjælper dig med at være klar til hvert eneste økonomiske trin i dit liv. Du vågner ikke bare en morgen og mirakuløst har til en ny bil, eller til udbetalingen på et hus. Der er nogen beslutninger og handlinger, du skal gøre inden det kan falde på plads, og det kan den økonomiske plan hjælpe dig med at få overblikket over.

Den hjælper dig også med at blive økonomisk klar til dine børns konfirmation eller din 50 års fødselsdag – pengene popper ikke pludselig ind på din konto. En økonomisk plan hjælper dig med at tage de skridt der er nødvendig for at du kan have omsorg for din familie og for at du kan nå de mål, du drømmer om i dit liv.

Lav en langsigtet økonomisk plan

Økonomiske samtaler er noget vi sjældent tager os tid til, uanset og du er i et parforhold eller du er single. Derfor oplever mange parforhold, at de kører ud af hver sin økonomiske vej, og det er først når der dukker en krise op, at der bliver talt om penge og økonomi.

Lad 2020 være året, hvor I stepper op, tager jer selv alvorligt, kigger hinanden i øjnene og planlægger tid, hvor I sammen taler om og laver en langsigtet økonomisk plan, der gerne spænder over 10- 20 år, afhængig af hvilken livsfase I er i.

En økonomisk plan, der giver jer det rigtige økonomisk afsæt for 2020 og for de næste mange år, en plan, der kan guide jer i store og små økonomiske beslutninger og hvor I kan tage beslutningerne i fuld tillid til at økonomien er til det og at det er i overensstemmelse med jeres værdier og det I ønsker med jeres fælles liv.

Læs også: Skal 2019 være året hvor du realisere dine drømme?

Den økonomiske plan skitserer hvad I skal gøre og hvornår I skal gøre det, uden dramatiske forandringer i jeres liv.

Sådan laver du en langsigtet økonomisk plan

 1. Tag et stykke papir og lav en tidslinje over de næste mindst 10 år
  Skriv ind for hvert år, hvad du allerede nu ved, hvad der kommer til at ske hvert år. Altså de faktuelle begivenheder. Det kan være:
  • konfirmationer
  • fødselsdage
  • afdragsfriheden på kreditforeningslån udløber
  • Du går på pension
  • Etc.

 2. Lad drømmene blive til virkelighed
 3. For at komme i gang med planen må du begynde at forestille dig hvad du ønsker af livet og hvad du gerne vil opnå. For eksempel, hvis du ønsker at gå tidligt på pension, har du brug for at være klar over din alder når du vil gå på pension og det beløb du har brug for at spare op for at nå dit mål.
  Det kan være til du går på pension og hvor behageligt du ønsker det skal være. Hvis det er for lang tid, eller hvis du ikke har lyst til at tænke på det nu, så kig på hvor du ønsker at være rent økonomisk de næste 5 – 10 år.
  Ønsker du at købe et nyt/andet hus indenfor den periode? Vil du have et andet job? Vil du have børn, eller flytter de hjemmefra? Svarende på spørgsmålene kan hjælpe dig med at beslutte dig for din vej du skal gå for at opfylde dine drømme.
  Det kan være:

  • Du vil gerne have et barn
  • Et sommerhus
  • Arbejde mindre
  • Ny bil
  • Etc

Næste blogindlæg handler om hvordan du kan opdele planen i små håndterbare trin, så du hele tiden føler du er på rette vej, og at det du gør, støtter dig i at optimere din økonomi og få det liv du drømmer om.

Undgå at drukne i økonomiske bekymringer om penge og økonomi i 2020. Kontakt mig og lad os få en snak om, hvordan du forestiller dig, din økonomi bliver i 2020. Ring til mig på 29 91 63 76 eller skriv til mig på lone@primaliva.dk.

Jeg tilbyder dig 30 min. gratis økonomisk sparring

Er du interesseret i at vide mere om den måde, jeg kan hjælpe dig med at få kontrol over din økonomi og dine økonomiske vaner så læs mere her

By |2020-01-02T12:48:16+00:00december 19th, 2019|Par økonomi|Kommentarer lukket til Uvildig økonomisk rådgivning: Sådan får du styr på økonomien i 2020

About the Author: